Palatul Copiilor din Cluj-Napoca a fost infiintat in anul 1951 sub denumirea de Palatul Pionierilor, denumire care s-a modificat apoi, devenind Casa Pionierilor si Soimilor Patriei. Dupa 1989 unitatea s-a numit Clubul Copiilor si Elevilor, iar din 1992 a devenit Palatul Copiilor.

Unde ne gasiti

Palatul Copiilor este situat in centrul municipiului Cluj-Napoca (strada Republicii nr.23), avand filiale in cartierul Marasti (strada Fabricii de Zahar nr.49), precum si in zona Muntilor Apuseni, in comunele  Baisoara si Caps-Valea Ierii.  Palatul Copiilor are in subordine administrativa si financiara Cluburile Copiilor din orasele Dej, Gherla, Turda, Campia-Turzii si Huedin.

Finantarea procesului educational este asigurata de Ministerul Educatiei Nationale, prin Inspectoratul Scolar Judetean, si prin resurse extrabugetare. Manifestari organizate de Palatul Copiilor beneficiaza si de sprijinul substantial al comunitatii locale, precum si de cel al organismelor guvernamentale si nonguvernamentale.

Dezvoltarea unitatii este posibila, pe de o parte, datorita adaptarii la optiunile elevilor, parintilor si ale comunitatii locale si, pe de alta parte, datorita faptului ca participarea la activitati este gratuita, ceea ce conteaza enorm in situatia economica a Romaniei de astazi. Multumim si pe aceasta cale comitetelor de parinti ale cercurilor (constituite in Asociatia de parinti a Palatului Copiilor) care sprijina cresterea calitatii laturii practice a activitatilor didactice.

Programul activitatilor si media de varsta a elevilor

Toate cursurile sunt la zi si sunt structurate in 50 de cercuri, fiecare cu un anumit numar de grupe. Activitatile din Palatul Copiilor se desfasoara in general dupa-masa (in functie de programul de scoala al elevilor), precum si sambata si -partial- in timpul vacantelor scolare.
Numarul de elevi la cercuri este aprobat de M.E.N., prin Regulamentul de functionare al Palatelor si Cluburilor Copiilor, si cuprinde intre 5 elevi/grupa (pentru instrumente muzicale) si 15-20 de elevi/grupa (in ansamblurile folclorice si de dansuri). Varsta elevilor nostri este cuprinsa intre 5 si 18 ani, in concordanta cu specificitatea activitatilor de cerc; grupele se formeaza tinand cont atat de criteriul omogenitatii de varsta cat si de cel al nivelului (numarul de ani de cand frecventeaza cercul), respectiv: incepatori, avansati si performanta.

Baza materiala vezi aici

Acest aspect constituie una dintre preocuparile majore ale Consilului de Administratie, in vederea imbunatatirii continue a dotarilor. In prezent ea se constituie din:
– 6 cabinete, 5 laboratoare, 8 ateliere si 8 sali de gimnastica, balet, aerobic si judo;
– 3 sali de calculatoare, cu acces la Internet;
– o sala de forta;
– teren de tenis in aer liber;
– baze turistice la Baisoara si Caps-Valea Ierii;
– partie de schi iluminata (150 m) si instalatie de zapada artificiala – filiala Baisoara
– bazin de inot acoperit

Competitii nationale – organizate pana in prezent

– Festivalul National „Serbarile Zapezii” -13 editii
– Concurs National „Cupa Palatului Copiilor la karate” – 6 editii
– Festivalul National de Teatru pentru liceeni „Teatru Fest” -6 editii
– Concursul National de Cultura si civilizatie „Impreuna intr-o Europa unita” -7 editii
– Concursul National de Modelism si zmee „Festivalul zmeelor” -14 editii
– Concursul National de dans „Fantezii in pasi de dans” -2 editii

Manifestari anuale organizate in colaborare cu ISJ Cluj si comunitatea locala

– Zambet de copil – 1 iunie
– Iarna Copiilor – spectacolele sarbatorilor de iarna
– Expozitii de arte plastice
– participari la spectacole si evenimente locale in calitate de invitati
– serii de tabara organizate in Cabana Copiilor Baisoara si Cabana Caps-valea Ierii,  cu diverse profiluri: invatarea schiului, engleza, germana, franceza, muzica, arte plastice, grafica, ecologie, dansuri, sport.

 

 

palatulConducerea

DIRECTOR
Prof. Monica Horodinca

DIRECTOR ADJUNCT
Prof. Lenuta Chis

CONTABILITATE
ec. Angela Crisan
ec. Ana Sontica
ec. Maria Moldovan

SECRETARIAT
Adina Oprea
Iudith Andreescu

ADIMISTRATIE
Lidia Bucsa

PENSIUNEA EXCELENTA
Gabriela Abraheam
Csilla Grunzo

 

Contact

Oras: Cluj Napoca,

Strada: Republicii, nr. 23,

Tel: 0264 595765

Fax: 0264 596240

webdesign:  mihaivladguta.eu