Înot

Profesor: Ciprian Bese
Telefon: 0740945057

Profesor: Octavian Preda
Telefon: 0742326390

Profesor: Adrian Suciu
Telefon: 0740378471

Inca din cele mai vechi timpuri omenirea a fost fascinata de apa ca de o forta necunoscuta. Copiii cauta baltoace in care sa se joace, marinarii sunt atrati in mod irezistibil de oceane si mari. Observand efectele asupra oamenilor, stravechii japonezi au identificat apa in cadrul samurailor drept „sursa intregii intelepciuni”.
Capacitatea de a te contopi cu apa si de a te bucura de libertatea lipsita de greutate pe care ti-o ofera, constituie o sursa nesfarsita de placeri: distractie, relaxare, provocare, competitie, dar si posibilitatea de a-ti salva viata in caz de pericol.
Imposibilitatea de a invata inotul este exclusa! Noi o stim si invitam pe fiecare dintre voi sa inceapa lectiile de inot la Palatul Copiilor sub indrumarea profesorilor.
Poate veti spune ca va lipseste curajul, inexact: oamenilor le este frica numai de ceea ce nu cunosc. Invatand miscarile elementare, treptat veti deprinde regulile de miscare in apa. Noi va avertizam ca pentru aceasta reusita nu va trebuie decat o „doza” mai mare de rabdare – rabdarea de a pluti si inainta –  si teama va va parasi, veti deveni curajosi.
Palatul Copiilor Cluj organizeaza activitatea de invatare si perfectionare a inotului pe parcursul intregului an scolar, cat si pe perioada vacantei de vara. Bazinul este dotat cu sistem de incalzire a apei si recirculare non stop.

CONDITII DE INSCRIERE A CURSANTILOR

La centrele de invatare a inotului pot fi inscrisi copii intre 6-17 ani. La inscriere solicitantii sunt rugati sa prezinte avizul medical din care sa reiasa ca sunt sanatosi si nu au probleme cardiace. Cursantii sunt obligati sa aiba asupra lor echipamentul necesar. Copiii vor fi grupati in functie de varsta, dezvoltare fizica, psihica, nivel de cunostinte. Sunt primiti in grupe si copiii cu deficiente fizice, inotul fiind mijlocul prin care acestea pot fi corectate si ameliorate.
Durata unui curs de inot este de 10 ore, o ora pe zi timp de doua saptamani. Invatand sa inotati veti deveni mai curajosi, va veti intari musculatura si va veti modela corpul, veti fi propriul barometru in reglarea greutatii corporale, a functiilor vitale ale organismului, va veti putea salva viata.

IMPORTANT

Daca practicarea inotului este un mijloc de a va prelungi viata, nu uitati ca, atunci cand este cazul, inotul si numai inotul va ajuta sa salvati viata unui om aflat in pericol de inec. Atunci cand situatia o cere,  interveniti! Veti avea o dubla satisfactie ca sportiv si ca om.

Va dorim succes si va asteptam!

2007_11_18_15_51_47_d82173ae61ff4e7d09cbe8bac03178cf-DSCF7299

 

2007_11_18_15_52_10_cc40808607428c089dcc1e88111a287a-DSCF7304

http://www.digi24.ro/Media/Emisiuni/Regional/Digi24+Cluj-Napoca/Timp+Liber/Timp+liber+-+Curs+de+inot

webdesign:  mihaivladguta.eu