Judo

Profesor Andreea Irina TARȚA – Centru

Telefon 0751 504 747

Profesor Loredana POPOVICI – filiala Mărăşti

Telefon 0756 204 520

 „Forţa şi puritatea JUDO-ului sunt dovedite de păstrarea intactă, în timp, a sacralităţii sale, exprimată printr-un ritual aparte, cu ceremonial propriu, simboluri, costume, terminologie tradiţională.” – MARIUS L. VIZER 

 Judo are definiţii diverse pentru oameni diferiţi. Poate însemna un sport complet, o artă, o disciplină, o activitate recreativă sau socială, un mijloc de auto-aparare sau luptă şi un mod de viaţă. Judo înseamnă toate acestea şi chiar mai mult. Antrenamentele de judo îi construiesc persoanei care îl practică un sistem de auto-apărare pentru situaţii care impun acest lucru.

Ca structură, cercul de judo cuprinde grupe de iniţiere, avansaţi şi performanţă. În cadrul acestor grupe activează copii cu vârste cuprinse între 5 şi 15 ani, împărţiţi pe categorii de vârstă, antrenamentele desfăşurându-se diferenţiat, iar cei cu reale calităţi trecând în grupele de performanţă. Selecţia definitivă o face competiţia, la nivelul municipiului organizându-se mai multe concursuri pentru copii. Secţia de judo este afiliată Federaţiei Române de Judo, astfel încât activitatea competiţională este sprijinită prin facilitarea participării la concursurile oficiale. Rezultatele obţinute de-a lungul anilor ne fac cinste.

De asemenea, în perioada vacanţelor şcolare, copiii pot participa la taberele pe care cercul le organizează la Caps-Valea Ierii.

În concluzie, practicând judo la Palatul Copiilor, orice copil îşi dezvoltă disciplina şi respectul pentru propria persoană şi pentru ceilalţi, îşi dezvoltâ încrederea în sine, controlul complet al corpului, pentru că judo este unic pentru toate grupele de vârstă, pentru ambele sexe şi chiar cele mai fragile persoane pot învăţa şi pot practica acest sport.

webdesign:  mihaivladguta.eu