Schi alpin

Profesor Bogdan ANDREICA 

Telefon 0740 273 794

Profesor Radu OPREA

Telefon 0744 890 599

Profesor Valentin Ionel BRATA

SCHIUL  ÎNSEAMNĂ PASIUNE, PRIETENIE ȘI DRAGOSTE PENTRU NATURĂ ȘI FARMECUL MUNȚILOR

Schiul constituie un domeniu pe cât de fascinant, pe atât de instructiv. Istoria acestui sport nu poate fi desprinsă de istoria Palatului Copiilor. Clubul de schi s-a înființat în 1971 și a călăuzit generații de copii în tainele descifrării schiului și mulți copii au fost instruiți spre înalta activitate de performanță.

Copiii care participă la activitățile cercului beneficiază de antrenamente din sporturi complementare (role, înot, ciclism) – în afara sezonului – și de cursuri de învățare/perfecționare schi, în tabere de iarnă la Cabana Copiilor din Muntele Băișorii. Aici, pe lângă condițiile „prietenoase” oferite de cabană, copiii beneficiază și de facilitățile de iarnă ale cabanei: pârtie proprie cu instalație de iluminat și babyschi,  instalație de zăpadă artificială (tunuri, ratrak).

Inițierea copiilor în schi începe la vârste foarte fragede, 4-6 ani, profesorii de la Palatul Copiilor folosind metode moderne de atragere a copiilor spre acest sport, dar în același timp caută să îi câștige pe părinți de partea lor, deoarece foarte mulți încă „văd” în acest sport un pericol. Până în prezent, de pe podiumul premianților la concursurile naționale de schi nu au lipsit niciodată micii sportivi reprezentând Palatul Copiilor Cluj.

Serbările zăpezii 2020 – Stațiunea Muntele Băișorii

webdesign:  mihaivladguta.eu